Katasztrófa-elhárításban Résztvevők
Támogatásáért Egyesület
NGO Association for Disaster Response
Főoldal / Hírek

ENSZ városi kutató-mentő gyakorlat

Újabb szintre lépett a MAGOR csapata!

ENSZ Nemzetközi gyakorlatot készítettünk elő és vezettünk le.

MAGOR Egyesület megtervezte és megvalósította az ENSZ INSARAG újraminősítő gyakorlatát a két magyar központi rendeltetésű városi kutató és mentő csapatnak.
A gyakorlatra a Hajdúszoboszló Katasztrófavédelmi Kiképzőbázison került sor ezen a héten. Az elmúlt héten és hónapokban az előkészítés során nem osztottunk meg egyáltalán képeket, hogy a helyszín és a gyakorlat meglepetés legyen a gyakorló csapatoknak. A gyakorlat alatt szintén nem osztottunk meg semmit, hiszen egy minősítési eljárás része volt a gyakorlat. De mostmár büszkén jelenthetjük, hogy mindkét csapat megújította az INSARAG minősítését, és a gyakorlat nagy sikert aratott! Így a képek és videók megosztására is sor kerülhet. Gratulálunk a HUNOR és a HUSZÁR csapatoknak!
Sok segítségünk volt, elsősorban a Magyar Vöröskereszt, de ugyanakkor a nemzeti, regionális és helyi katasztrófavédelem és a rendőrség is. Komoly támogatásunk volt Európa egyéb országaiból is, a mentorunk, valamint kulcsemberek a UKISAR, a lengyel USAR és az osztrák Szamaritánus USAR csapatoktól.
Nagyon büszkék vagyunk tagjainkra, akik igazi profizmussal, elhivatottsággal és elkötelezettséggel dolgoztak, aminek egy olyan gyakorlat, lett az eredménye, amely elérte a legmagasabb normákat a nemzetközi világban. Mindenkinek köszönjük a kemény munkát! Ennek a gyakorlatnak vége, de ne feledjétek a mentorunk szavait: ez a kiindulópont...

Támogatóink